donderdag 4 mei 2017

DIY POLYMER CLAY JEWELRY | Zonnebloem oorbellen

 
Ik heb weer een nieuw polymeer klei DIY-je voor jullie! Zonnebloem oorbelletjes dit keer. Ze zijn zo leuk! En zonnig ook! M'n eigen ontwerp. En met behulp van enorm veel fotootjes (excuses!) ga ik hier laten zien hoe ook jullie deze vrolijke oorhangers kunnen maken!

Speciaal voor degenen die ook dol zijn op zonnebloempjes, mijn lievelingsbloem! Of misschien is dit niet helemaal jouw ding maar ken je iemand die zulke oorbellen geweldig zal vinden? Dan kun je ze ook altijd nog cadeau doen:). In ieder geval heel veel plezier met kleien, áls je ze gaat maken!
 
Knutsel ingrediënten:
- Polymeer klei in natuurkleurtjes
- Twee oorhaakjes
- Twee schroefoogjes
- Twee ringetjes
- Naald
- Kleispatel
- Secondelijm
 
 
Een paar van de spulletjes die je nodig hebt!
 
 
 
Maak allereerst twee bolletjes klei van de kleur die jij daarvoor gekozen hebt, en druk die daarna plat. (Echter niet te plat).
 
 
 
 
Daarna kun je de groene blaadjes gaan maken. Hier heb je zes van nodig, drie voor elke zonnebloem. Maak kleine minibolletjes van je groene klei, druk die vervolgens plat en boetseer ze in de vorm van blaadjes. Met je naald ga je daarna de nerven erin kerven. (Zie foto's).
 
 
 
 
 
 
De groene blaadjes 'plak' je dan op de ronde schijfjes. En met een kleispatel (of iets anders handigs) druk je de binnenste puntjes van de blaadjes plat, zodat de gele zonnebloem blaadjes er straks beter in 'vallen'. (Zie foto's).
 
 
 
 
Daarna is het tijd voor de bloemblaadjes! Maak ook van de gele klei kleine minibolletjes, nog net even iets kleiner dan de groene bolletjes. En boetseer ook daarvan blaadjes. Een stuk meer, dat dan wel! Elke zonnebloem heeft 12 gele bloemblaadjes nodig, 24 in totaal dus. En het patroontje maak je dit keer ook anders! Om de bloemblaadjes 'echt' te laten lijken druk je drie kleine streepjes in het klei, met je naald. (Zie de foto hierboven).
 
 
 
 
De gele blaadjes plak je vervolgens, met zes bloemblaadjes per schijfje, in een kringetje vlak naast mekaar. En met de kleispatel druk je daarna de binnenste puntjes van de bloemblaadjes plat, zodat de twee laag bloemblaadjes ook weer wat 'ruimte krijgt'.
 
 
 
De bloemblaadjes van de tweede laag plaats je net even tussen de bloemblaadjes van de eerste laag in. (Zie foto's).
 
 
En ook die binnenste puntjes druk je eventjes weer een beetje plat, de gele bloemblaadjes gaan daardoor ook wat meer 'leven'.
 
 
 
 
En dan is het tijd voor het laatste onderdeel van de zonnebloempjes. Het hart van de zonnebloem! Je kunt deze bewerken met bijvoorbeeld streepjes, zoals ik deed. Of denk aan stipjes, ook heel leuk!
 
 
 
 
 
Draai vervolgens heel voorzichtig de schroefoogjes bovenin de schijfjes. (Zie foto's). Pas daarna mogen de zonnebloempjes de oven in!
 
 
 
Als je zonnebloempjes klaar zijn kun je ze eventueel nog een glanslaagje geven:). Dit hoeft echter niet perse.
 
 
 
 
Wat wel heel handig is om te doen is de schroefoogjes eventjes extra goed 'vastzetten' met een heel klein beetje secondelijm. Na het bakken van het klei kun je de schroefoogjes er zo weer uitdraaien. Stip deze heel lichtjes eventjes in een plasje secondelijm en draai deze daarna weer terug in de klei.
 
 
 
 
Dan alleen nog de oorhaakjes bevestigen...
 
 
 
En klaar zijn je zonnebloem oorbelletjes:)!

2 opmerkingen: